Nascut a Godella (L’Horta), és llicenciat en Filosofia i Doctor en Filologia Catalana. Ha estat professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València fins al curs 2007-2008.

Fundà i dirigí la revista de literatura Daina. Fundà i fou membre del consell de redacció de Caràcters, revista d’informació literària, la segona època de la qual aparegué l’any 1997 amb el nom: Caràcters, revista de llibres.

Poeta, assagista i traductor, ha rebut els premis Ausiàs March, el de la crítica Serra d’Or, el Qwerty de Barcelona TV, el Ciutat de Barcelona, i el d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.

Ha publicat darrerament els llibres de poemes Vinces (Eumo-Cafè Central, Vic-Barcelona, 2017) i En l’aspre vent del nou món (Eumo-Cafè Central, Vic-Barcelona, 2012), el recull d’articles A manera de tascó. Notes sobre literatura (PUV, València, 2012) i les traduccions del Diari de viatge, de Michel de Montaigne (La mansarda, Barcelona, 2012) i de L’home aproximatiu, de Tristan Tzara (Lleonard Muntaner editor, Palma, 2013). La col·leció d’assaig de Publicacions de la Universitat de València acaba d’editar Sobre una neu invisible. Notes d’un dietari 2003-2005 (PUV, València 2015), segon lliurament del seu dietari, iniciat l’any 2004 amb Trajecte circular (Bromera, Alzira).

Ha col·laborat en nombroses revistes i diaris. Durant els darrers anys ha publicat quinzenalment una columna de comentaris sobre literatura al Quadern de l’edició valenciana del diari El País.

Actualment publica articles quinzenals sobre literatura a l’edició valenciana de eldiario.es


Més informació
· Lletra, l’espai virtual de la literatura catalana de la UOC
· Qui és qui de les Lletres Catalanes
· Base de dades Literatura Valenciana Actual
· Pàgina a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
· Visat, la revista digital de literatura i traducción del Pen club català
· Pàgina a Vikipèdia

 

Versión castellana    English version     Version française